Taloyhtiöt

Onko taloyhtiössänne suunnitteilla remontteja?


Suunnittelutyön tilaaminen yleisiin tiloihin tuottaa arvoa kaikille osakkeenomistajille. Kutsuva sisääntulo ja rappukäytävät ovat seuraava asia, minkä ihmiset näkevät julkisivun jälkeen. Käytävien äänimaailma, sekä värit vaikuttavat kokonaisvaltaisesti viihtyvyyteen ja houkuttelevuuteen. 

Porraskäytävien, sekä yleisten tilojen viihtyisyys nostaa merkittävästi asunnon arvoa. Yleisten tilojen suunnitteluun kannattaa siis hiukan panostaa nykyistä enemmän. Kustannukset jaetaan osakkaiden kesken, joten pieni rahallinen panostus maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

Porraskäytävät ovat helposti kaikukammioita, mikä vaikuttaa asuinmukavuuteen. Tällöin porraskäytäviin suunnitellaan tilaan ja budjettiin sopiva akustointisuunnitelma. Hyvän akustiikan omaavissa taloyhtiöissä asukkaat viihtyvät pidempään ja tunnelma on rauhallisempi.

Suunnitelmaan sisältyy tarvittaessa myös projektinhallinta, jotta suunnitelma etenee sovitusti. 

Tämä taloyhtiön rappukäytävä uudistettiin talon aikakauden mukaisesti, pienellä "face-lift" ajatuksella. 

Kustannukset pysyivät hyvin maltillisina. Kaikki pinnat käsiteltiin rappusia ja asuntojen ovia lukuun ottamatta, talon henkeen sopivilla sävyillä.

Hento, huurrettu mintunsävy antoi raikkaan ja arvokkaan tunnelman yhdessä suklaanruskean kanssa, johon vanhat upeat puuovet korostuvat tilassa. Rappukäytävä puhuu nyt samaa kieltä talon 1940 luvun tunnelman kanssa. Kaiteiden rauta- ja puuosat, sekä patterit maalattiin myös uusilla sävyillä.

Yleensä rappukäytävät ovat valkoisia. Miksi? Käytävillä liikutaan luonnollisesti paljon ja valkoisissa pinnoissa näkyy kaikki viirut ja tahrat nopeasti. Valkoiset pinnat vaativat myös huoltomaalausta värillistä pintaa useammin. 

Kommentteja asukkailta uudistuksen jälkeen:

"Upeat värit"        

"Talon yleisilme koheni"

"Täydelliset sävyt vanhaan taloon"